Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
PrinteazaPreparate culinare si ingrediente din bucataria internationala – Bucătăria internațională este un mozaic vibrant de tradiții, tehnici și ingrediente, fiecare regiune având propriile specialități care reflectă cultura și istoria sa.
Aceasta nu doar că îmbogățește paleta gustativă a lumii, dar promovează și diversitatea culinară prin combinații unice de arome și texturi.
De la delicatele sushi-uri din Japonia, la aromatele curry-uri indiene și la savuroasele tapas spaniole, fiecare preparat culinar spune o poveste despre comunitățile care îl îmbogățesc.
Ingredientele, de la mirodeniile exotice la legumele proaspete și la carnea de calitate, sunt esențiale în definirea acestor rețete.
Explorarea preparatelor culinare din diferite colțuri ale lumii oferă nu doar o experiență gastronomică, ci și o oportunitate de a înțelege și aprecia diversitatea culturală, făcându-ne să ne conectăm cu tradițiile și obiceiurile altor popoare.
Astfel, gătitul devine o artă care depășește granițele și creează legături între oameni.
– gustări sărate care se servesc odată cu aperitivul, incluzând un evantai variat de gustări calde şi/sau reci, care sunt uşor de mâncat dintr-una sau două înghiţituri: măsline umplute sau nu, alune şi migdale sărate, biscuiţi săraţi (cu brânză, cu ardei iute, cu şuncă etc.), cartofi prăjiţi, cârnăciori, cuburi de brânză topită pe batoane, pizza mici, saleuri, legume crude tăiate mărunt şi condimentate etc. în limba franceză denumirile date acestor mici gustări înseamnă „delectează gura“.
Antipasto/ Antipasti
gustare rece specific italiană, constituită, în principal, din şuncă de Parma cu smochine proaspete sau dintr-o specialitate piemonteză – crudităţi însoţite de condimente şi sos de vin cu brânză topită.
Se oferă ca gustare împreună cu aperitivul tradiţional sau la începutul mesei în locul pastelor făinoase, în acest caz sunt însoţite de grisine şi se compun din marinate de legume şi peşte, fructe de mare cu lămâie, măsline, mezeluri fine, salată de ciuperci, inimi de anghinare etc.
Assiette anglaise
Pe o farfurie individuală se montează un sortiment de tranşe de carne rece. Poate cuprinde: salam uscat, şuncă, limbă afumată, roastbeef, pulpă de porc, galantină.
Se garniseşte cu castraveciori acri (cornişon), aspic, salată verde, castraveţi verzi. La cererea clientului se oferă muştar şi alte condimente.
Avocado
fruct originar din America de Sud. Se cultivă în Mexic, Antile, Florida, Africa, Israel, Spania şi Franţa. Are forma de pară sau poate fi mai mult rotund.
Coaja poate fi aspră sau netedă şi strălucitoare, de culoare verde închis sau brun-violaceu. Pulpa, de culoare verde pal, înconjoară un sâmbure mare, rotund şi tare, şi are consistenţa untului şi un uşor gust de alune.
Se scoate sâmburele, iar jumătăţile pot fi servite umplute cu fructe de mare sau alte delicatese, din pulpa zdrobită se prepară supe, sosuri, îngheţate, iar feliată se foloseşte la garnituri.
Cele mai numeroase moduri de preparare sunt cunoscute în Israel.
Banana Split
Desert deosebit, creat în SUA, având în compoziţie banane şi îngheţată. Se taie o banană de-a lungul şi se pune într-o cupă joasă, alungită.
Peste aceasta se pun trei bule de îngheţată (cu una sau mai multe arome: vanilie, ciocolată, căpşune) stropite cu sos de ciocolată, apoi decorate cu frişca bătută şi cireşe confiate.
Bigos
preparatul naţional al polonezilor este numit şi „tocana vânătorului“. După tradiţie, precede supa.
Are la bază varză murată şi carne. Straturile alternative de varză murată şi carne friptă se fierb mult la foc domol, cu bulion.
Se serveşte cu cârnăciori fripţi la grătar. Se poate prepara cu un singur fel de carne sau cu cărnuri amestecate: raţă, vacă fiartă, şuncă, pastrama de oaie şi chiar căprioară.
Bisque
supă de crustacee, condimentată cu adaos de vin alb şi coniac, în secolul al XVII-lea, racii au devenit elementul de bază al preparatului care, după aceea, s-a pregătit şi din alte crustacee.
Se prepară din raci, homari, crabi, languste etc. Carnea (una din cele menţionate) se taie în bucăţi mici pentru garnitură, iar carapacea este folosită la prepararea piureului iniţial.
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
Blinii
Preparat specific bucătăriei ruseşti care sunt, de fapt, nişte mici clătite foarte fine.
pregătesc în tigăi speciale (skovarodi) având partea de jos mai groasă, iar marginile înalte, cu diametrul de 12-15 cm.
Cel mai bine se coc la flacăra unui foc de lemne. Se servesc cu smântână acră şi unt topit, pentru a însoţi diferite gustări, cu icre negre sau peşte afumat.
Bouillabaisse
Preparat tipic bucătăriei provensale, în special la Marsilia, realizat din peşti fierţi.
La origine se prepara pe plajă la întoarcerea de la pescuit, într-un cazan mare pus la foc de lemne.
folosesc peştii mai puţin valoroşi, care nu se vând la piaţă, ca de pildă porcul de mare cu ţepi (nelipsit de la această ciorbă).
adaugă câteva crustacee şi moluşte: scoici, greieri de mare, crabi mici.
adaugă ulei de măsline şi condimente: piper, şofran,şi o coajă de portocală uscată. Sunt recomandaţi peştii de „undiţă”, fiind preferaţi celor prinşi cu năvodul.
servesc separat bucăţile de peşte şi, respectiv, supa. Bucăţile de peşte se pun tradiţional pe felii de pâine de casă uscată (nici friptă la grătar, nici prăjită). Ciorba se poate servi şi însoţită de crutoane de pâine frecate cu usturoi.
Broccoli
Varietate de conopidă cultivată pentru inflorescenţa sa cărnoasă, lungă de aproximativ 15 cm. Pedunculii verzi, care au la capete buchete de muguri florali verzi sau violacei, sunt înconjuraţi de frunze.
Tijele se consumă adesea ca sparanghelul, iar buchetele (florile şi frunzele) se pregătesc ca şi conopida.
Savurati!
Incoming search terms:
- preparate culinare
Banana split este una dintre retele mele preferate! Va invit sa incercati!
Avocado este foarte bun si bogat in proteine!