Prepelita cu ciuperci si vin alb
PrinteazaPrepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac, vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru.
- 2 prepeliţe
- ulei de măsline
- 2 cepe
- 2 tulpine de felină
- 2 roşii mici bine coapte
- puţin coniac
- 1 pahar de vin alb sec
- 500 ml apă
- 1 frunză de dafin
- 300 g ciuperci (de preferinţă mânătărci)
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
După jumulirea şi golirea prepeliţelor, se asezonează cu sare şi piper nergu măcinat. Se încălzeşte înainte cuptorul. Se aşază prepeliţele într-un vas de pământ, se stropesc cu ulei şi se pun la cuptor.
Se pregăteşte o tocătură din,ceapă, ţelină şi roşii. Când pielea prepeliţelor începe să se rumenească, se scoate vasul de la cuptor fără,să-l atingeţi şi se umplu prepeliţele cu tocătura.
Se pune din nou la cuptor aproximativ 10 minute, până când legumele sunt bine pătrunse. Intre timp, se îrîcălzeşte uşor un pahar mic de coftiac în bain-marie. Se scade focul la cuptor, se scoate vasul, se stropesc prepeliţele cu coniac şi se flambează.
Se adaugă vinul alb amestecat cu apă până în dreptul preparatului şi se lasă timp de 30 de minute (termostat 6), întorcând din când în când păsările.
Separat, se spală ciupercile şi se usucă pe hârtie absorbantă. Păstraţi pălăriuţele întregi, împărţiţi tulpinile în două şi rumeniţi-le câteva minute în ulei încins, într-o tigaie.
Se sărează după ce şi-au lăsat sucul, se micşorează flacăra şi se lasă aşa cu puţină apă sau supă.
Se scoate vasul de la cuptor, se scot prepeliţele, se pun într-o oală şi se strecoară sucul lăsat, înainte de a fi turnat în oala unde au fost puse prepeliţele.
Se adaugă delicat pălăriuţele de ciuperci, se gustă sosul completând, dacă este nevoie, cu sare şi piper, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute, tot la foc mic, înainte de a se servi.
Prepelita cu ciuperci si vin alb
Pofta buna!