Prepeliţă cu spanac in sos dulce-acrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper.
- 4 prepeliţe
- 1/2 lingură sare cu ierburi aromatice (pentru carne)
pentru spanac:
- 500 g frunze de spanac proaspăt
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 pahar mic cu vin roşu foarte dulce –
- 1 lingură stafide
- 1 lingură seminţe de pin
- 1 lingură oţet alb
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de zahăr
- sare şi piper
Mod de preparare:
Eviscerează prepeliţele şi pârleşte-le; spală-le bine şi tranşează-le (separând de carcasă piepţii şi pulpele). Presară-le cu sarea aromată şi pune-le în frigider.
Lasă spanacul în apă rece 15 minute, spală-1 bine în mai multe ape şi scurge-1. încinge uleiul într-o cratiţă împreună cu usturoiul zdrobit şi adaugă seminţele de pin, zahărul şi stafidele înmuiate în prealabil în vin.
Prăjeşte puţin, apoi adaugă spanacul şi căleşte-1 2 minute. Toarnă oţetul şi lasă-1 să se evapore, apoi adaugă sare şi piper, după gust. Frige prepeliţele pe grătar şi serveşte-le peste sosul de spanac dulce-acrişor.
Variante: Poţi înlocui prepeliţele cu porumbei întregi, preparaţi la cuptor într-o cratiţă cu ţelină, morcovi şi ceapă. Când sunt gata, adaugă spanacul în cratiţă, amestecă şi lasă puţin să se întrepătrundă aromele.
Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor
Poftă bună!