Prepelita cu varza de Bruxelles

Printeaza

Prepelita cu varza de Bruxelles din: prepelite, varza de Bruxelles, prune uscate, curmale, mustar cu miere, sos de soia, lamaie, piper, usturoi, ceapa, ulei de susan, sare, sos picant.

Ingrediente:Prepelita_cu_varza_de_Bruxelles

  • 4 prepeliţe
  • 600 g varză de Bruxelles
  • 100 g prune uscate
  • 100 g curmale
  • 30 g muştar cu miere
  • 60 ml sos de soia
  • 75 ml suc de lămâie
  • 10 g piper roşu
  • o căpăţână de usturoi
  • două cepe roşii
  • 150 ml ulei de susan
  • sare
  • piper
  • sos picant

 

Mod de preparare:

Prepeliţele se spală şi se pun într-un bol. Se adaugă jumătate din sosul de soia, 75 ml ulei de susan, piperul roşu boabe şi muştarul. Se toarnă sucul de lămâie, se adaugă jumătate din usturoi tocat şi sare.

Se amestecă şi se introduc la rece două ore. Se pun într-o tavă, se toarnă deasupra marinata, se adaugă curmalele şi prunele, puţină apă şi se acoperă cu folie de aluminiu.

O Se coc la foc mediu 30 de minute, apoi se îndepărtează folia, se stropesc cu sosul din tavă şi se continuă coacerea până capătă o culoare aurie. Cepele roşii şi usturoiul rămas se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în restul de ulei.

Se adaugă varza de Bruxelles fiartă, sare şi piper şi restul de sos de soia. Se prăjeşte la foc iute până devine aurie şi se serveşte alături de prepeliţele calde.

 

Prepelita cu varza de Bruxelles

Prepelita_cu_varza_de_Bruxelles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.