Prepelita cu varza de Bruxelles
PrinteazaPrepelita cu varza de Bruxelles din: prepelite, varza de Bruxelles, prune uscate, curmale, mustar cu miere, sos de soia, lamaie, piper, usturoi, ceapa, ulei de susan, sare, sos picant.
- 4 prepeliţe
- 600 g varză de Bruxelles
- 100 g prune uscate
- 100 g curmale
- 30 g muştar cu miere
- 60 ml sos de soia
- 75 ml suc de lămâie
- 10 g piper roşu
- o căpăţână de usturoi
- două cepe roşii
- 150 ml ulei de susan
- sare
- piper
- sos picant
Mod de preparare:
Prepeliţele se spală şi se pun într-un bol. Se adaugă jumătate din sosul de soia, 75 ml ulei de susan, piperul roşu boabe şi muştarul. Se toarnă sucul de lămâie, se adaugă jumătate din usturoi tocat şi sare.
Se amestecă şi se introduc la rece două ore. Se pun într-o tavă, se toarnă deasupra marinata, se adaugă curmalele şi prunele, puţină apă şi se acoperă cu folie de aluminiu.
O Se coc la foc mediu 30 de minute, apoi se îndepărtează folia, se stropesc cu sosul din tavă şi se continuă coacerea până capătă o culoare aurie. Cepele roşii şi usturoiul rămas se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în restul de ulei.
Se adaugă varza de Bruxelles fiartă, sare şi piper şi restul de sos de soia. Se prăjeşte la foc iute până devine aurie şi se serveşte alături de prepeliţele calde.
Prepelita cu varza de Bruxelles
Pofta buna!