Prepelita cu cuscus

Printeaza

Prepelita cu cuscus din: prepelite, cuscus, praz, stafide, curmale, fulgi de ardei iute, rozmarin, bacon, ceapa verde, lamai, gem de coacaze, portocala, vin rosu, limeta, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 prepeliţe mici
  • 200 g cuşcuş instant
  • praz
  • 30 g stafide
  • 100 g curmale
  • 10 g fulgi de ardei iute
  • rozmarin
  • 4 felii de bacon
  • ceapă verde
  • două lămâi
  • 100 g gem de coacăze
  • o portocală
  • vin roşu sec
  • o limetă
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prepeliţele se spală, se scurg de apă, se şterg cu un şervet şi se ung cu ulei.

Se condimentează, se umplu cu rozmarin, ceapă verde şi felii de limetă.

Se înfăşoară în feliile de bacon şi în folie de aluminiu, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se desface folia, se stropesc cu suc de lămâie şi se mai ţin în cuptor 10-15 minute la foc mediu spre iute, ca să capete o crustă aurie.

Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte în uleiul rămas. Se adaugă stafidele, curmalele tăiate bucăţele şi fulgii de ardei.

Se condimentează, se adaugă jumătate din sucul de lămâie şi sucul de portocală, se fierb cinci minute, apoi se adaugă cuşcuşul.

Se toarnă o cană cu apă fierbinte, se amestecă, se ia cratiţa de pe foc şi se acoperă bine cu un capac.

Intr-un bol se pune restul de suc de lămâie şi portocală, gemul de coacăze, 100 ml vin roşu şi se amestecă cu un tel.

 

Prepelita cu cuscus

Prepelita_cu_cuscus

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.