Prepeliţă cu mazăre şi sos brun

Printeaza

Prepeliţă cu mazăre şi sos brun din: prepelita, mazare, patrunjel, sare, ulei, cuisoare, faina, morcov, telina, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, bulion, piper, sare, oase.

Ingrediente:

  • o prepelita
  • 300 g mazare
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • ulei
  • cuisoare

pentru sos:

  • 75 g unt sau ulei
  • 75 g faina
  • un mrocov
  • o jumatate de telina
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o jumatate de foaie de dafin
  • cimbru
  • 50 g bulion
  • piper
  • sare
  • 500 g oase de vita sau porc

 

Mod de preparare:

Prepararea sosului: Zarzavaturile se spală, se curăţă, se taie ceapa în bucăţi, se curăţă, se spală şi se taie felii, într-o cratiţă se pune untul şi când se înfierbântă se adaugă făina, rumenindu-se bine.

In tot timpul se amestecă bine cu o lingură de lemn să nu se ardă făina.

După ce aceasta a căpătat o culoare brună, se adaugă zarzavaturile, ceapa şi condimentele şi se prăjesc uşor.

Se sting apoi cu două ceşti cu apa caldă. In timp ce se prepară sosul, oasele se sparg şi se prăjesc în cuptor, apoi se pun în vasul cu sos o dată cu bulionul.

Se fierbe totul la foc potrivit cam 3 ore, având grijă să se adune spuma când se formează şi să se amestece mereu ca să nu se prindă sosul de vas. După ce este gata, se strecoară printr-o sită.

Preparare: Prepeliţa se curăţă, se spală. Se unge cu ulei, se presară pe ea sare şi se pune într-o tavă la cuptor.

Separat, mazărea se fierbe într-o oală cu sare şi câteva cuişoare. După ce a fiert, se scurge şi se aşază pe un platou, de jur-împrejurul prepeliţei.

Se ornează cu bucheţele de pătrunjel şi deasupra se toarnă sosul brun.

Prepeliţă cu mazăre şi sos brun

Prepelita_cu_mazare_si_sos_brun

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.