Prepeliţă cu sos de coniac
PrinteazaO reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din: prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi, unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana.
- 4 prepelite sau un pui mai mare
- sare grunjoasa
- 2-3 linguri zahar tos
- 100 ml coniac
- piper negru macinat
- 50 g ghimbir
- 2-3 catei de usturoi
- 50 g unt
pentru sos:
- un praf nucsoara
- rozmarin macinat si uscat
- sare
- piper
- 2-3 lingurite faina
- 175 g unt
- 50 ml coniac
- 250 ml smantana
Mod de preparare:
Se spală bine prepeliţele sau puiul. Se acoperă 10 minute cu apă clocotită şi apoi se scot şi li se crestează pielea cu ajutorul unui cuţit. Se freacă cu zahăr şi coniac pentru a frăgezi carnea. Se ung peste tot cu unt, piper, ghimbir si usturoi pisat si se lasă la macerat, acoperite cu folie alimentară.
Intre timp, se prepară sosul. Se topeşte untul cu sare si piper, se adaugă nucşoara, coniacul, făina şi, la final, smântână. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se bagă prepeliţele sau puiul în cuptor şi, după ce: s-au ru¬menit, se scot si se siervesc cu sosul de coniac.
Prepeliţă cu sos de coniac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prepelite la ceaun
N-am gustat niciodata prepelita
Comercializam carne de prepelita proaspata ambalata la tavita cate 5 sau 10 bucati , produsa in conditii stricte de igiena . Putem onora maxim 300- 350 bucati pe luna pentru : pensiuni, restaurante , persoane fizice .
Pentru cantitati mari comanda se face cu minim 7 zile inainte. Pentru cantitati mici putem onora imediat . Pret 8 lei buc. Pretul este discutabil la cantitati mari . Prepelitele se taie in ziua livrarii.
De asemenea comercializam oua care provin de la prepelite hranite cu furaje vegetale ,caserola 24 buc 8 ron, fiind ideale pentru tratamente naturiste alimentatie dietetica , aperitive , decorarea preparatelor . 0744294622 IASI. Transport asigurat pentru 5 lei pe raza municipiului IASI.