Prepelita in sos de vin si portocala
PrinteazaPrepelita in sos de vin si portocala din: prepeliţe, unt, supa clara de pui, vin alb demidulce, suc de portocale, praf de scorţişoară, coajă de portocală, ulei, boia dulce , sare, piper, piure de cartofi, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 4 prepeliţe
- 200 g unt
- 100 ml supă clară de pui
- 100 ml vin alb demidulce
- 2 linguri cu suc portocale
- 1 vârf de cuţit de praf de scorţişoară
- 1 felie mică de coajă de portocală
- 2 linguri cu ulei
- boia dulce
- sare
- piper
Pentru servit
- piure de cartofi
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 165°C. Spălăm prepeliţele sub jet de apă, le ştergem de apă, apoi le condimentăm atât la interior, cât şi la exterior cu sare, piper şi puţină boia dulce.
Topim 100 g de unt în ulei, apoi, la foc mic spre mediu, prăjim pe toate părţile prepeliţele (două minute pe fiecare parte).
Le mutăm într-o tavă, le stropim cu puţin din untul în care le-am prăjit şi le băgăm la cuptor, pe grătarul din mijloc, pentru 15 minute, în acest timp, punem la fiert vinul cu supa, 60 g de unt, sucuî şi coaja de portocală, sare, piper şi un vârf de cuţif de praf de scorţişoară. După câteva clocote, scoatem coaja de portocală (o lăsăm să fiarbă doar până obţinem o aromă discretă).
Fierbem sosul până când scade la 40% din compoziţia iniţială, Luăm de pe foc, adăugăm o lingură din uleiul în care am prăjit prepeliţele, restul de unt şi amestecăm până când se omogenizează.
Pe un platou, aranjăm piureul de cartofi, presărăm puţin păfrunjel verde, punem prepeliţele lângă piure, apoi le stropim cu sosul de vin. Le servim imediat.
Prepelita in sos de vin si portocala
Pofta buna!