Prepelita cu sos
PrinteazaPrepelita cu sos din: prepelite, unt, ulei, sare, piper, boia, vin, scortisoara.
- 4 prepeliţe
- 200 g unt
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce
- 100 ml supă de pui
- 100 ml vin alb demidulce
- 2 linguri suc de portocale
- 1 vârf cuţit scorţişoară măcinată
- 1 felie mică coajă de portocală
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 165°C. Prepeliţele se condimentează atât la interior, cât şi la exterior cu sare, piper şi puţină boia dulce.
Se topesc 100 g unt în ulei, apoi se prăjesc pe toate părţile prepeliţele la foc mic spre mediu.
Se pun într-o tavă, se stropesc cu puţin din untul în care au fost prăjite şi se dau la cuptor, pe raftul din mijloc, 15 min.
Se dă în clocot vinul cu supa, 60 g unt, suc de portocale, coaja de portocale, sare, piper şi un vârf de cuţit praf de scorţişoară.
După câteva clocote, se scoate coaja de portocală şi se lasă să fiarbă sosul până scade la 40% din compoziţia iniţială.
Se ia de pe foc, se adaugă 1 lingură din uleiul de la prăjit şi restul de unt. Se omogenizează.
Prepeliţele se stropesc cu sos şi câteva picături de oţet balsamic.
Pofta buna!