Prepelita umpluta cu fructe uscate
PrinteazaO reteta de prepelita umpluta cu fructe uscate din: prepelite, stafide, caise uscate, curmale uscate, nuci, paine, cimbru, rozmarin, scortisoara, miere, vin alb, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cartofi, trufe, sparanghel, creme fraiche, sare si piper.
- 4 prepelite curatate
- cate 1 mana de stafide, caise uscate, curmale uscate
- alune, nuci, nuci cashew, migdale
- 1/2 paine bagheta
- cimbru
- rozmarin
- scortisoara
- 4 linguri de miere
- 10 cl vin alb
- 15 cl supa de legume
- ulei de masline
- sare
- piper
- scortisoara
garnitura:
- 5 catofi mari
- 100 g ciucperci trufe uscate
- 2 linguri creme fraiche
- 12 fire de sparanghel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe apa. Se curata catofii si se taie cuburi. Se curata sparanghelul. Se inmaoie trufele in apa fierbinte. Intre timp, se curăţă fructele de seminţe. Se amestecă cu mixerul fructele, nucile şi alunele, pâinea, cimbrul, vinul, sare şi piper.
Se umplu prepeliţele cu această compoziţie şi se leagă. Se toarnă într-o oală ulei şi se frig. După ce devin brune, se adaugă supa şi se mai lasă la foc mic 10 min. stropindu-le cu zeama din cratiţă. 3Se fierbe sparanghelul. Se face un piure din cartofi, trufe şi creme fraiche.
Se încălzeşte mierea şi scorţişoara timp de 10 min., până se face un sirop. In centru se aşază prepeliţa, apoi se pune o lingură de piure de cartofi cu trufe. Pe partea opusă se aşază sparanghelul. Se toarnă siropul din miere si scortisoara.
Prepelita umpluta cu fructe uscate
Pofta buna!