Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă
PrinteazaO reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite, usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si malai.
- 4 prepeliţe
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 cârnat
- 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie)
- sare şi piper
pentru mămăligă:
- 800 ml apă
- 200 g mălai
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Spală bine prepeliţele şi tranşează-le, detaşând de carcasă piepţii şi pulpele. Taie-le bucăţele. Zdrobeşte usturoiul şi căleşte-1 într-o tigaie cu uleiul de măsline încins. Adaugă cârnatul tăiat bucăţele şi prăjeşte-1 pe foc foarte mic până se topeşte grăsimea din el. Adaugă bucăţile de prepeliţă şi prăjeşte-le uşor până când devin aurii, apoi pune sare şi piper, după gust.
Scoate bucăţile de prepeliţă din tigaie şi ţine-le la cald. Spală şi taie fâşii subţiri frunzele de sfeclă (sau de ştevie) şi pune-le în tigaia în care s-a prăjit carnea. Adaugă puţină apă, acoperă cu un capac şi fierbe circa 15 minute.
Pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când începe să clocotească, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel (foto 4) până când se îngroaşă bine.
Pune bucăţile de prepeliţă în tigaia cu frunze de sfeclă (ştevie) şi reîncălzeşte totul, potrivind gustul cu condimente, dacă mai este nevoie. Serveşte bucăţile de prepeliţă aşezate pe un strat de mămăligă fierbinte, alături de o garnitură din frunze de sfeclă (ştevie).
Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă
Poftă bună!