Prepelite cu trufe si hasma
PrinteazaPrepelite cu trufe si hasma din: prepelita, ficat de prepelita, trufe, pătrunjel, arpagic, haşmă, slănină, sare, piper, ulei, frunze de dafin, carne de viţel, jambon, şampanie sau alt vin alb, sucul de lămâie, crutoane.
- 6 prepelite
- ficat de prepelita
- două trufe
- pătrunjel
- arpagic
- haşmă
- slănină
- sare
- piper
- ulei
- carne de viţel
- jambon
- 1 frunză de dafin
- 1 pahar de şampanie sau alt vin alb
- sucul de lămâie
- crutoane
Mod de preparare:
Se golesc şase prepeliţe, se trec prin flacără, se îndoaie cu picioarele peste coapse şi se umplu cu ficatul lor tocat cu două trufe, pătrunjel, arpagic, haşmă, slănină, sare şi piper. Se pune totul într-o cratiţă cu şase trufe frumoase cojite de aceeaşi mărime şi puţin ulei şi se prăjesc uşor.
In altă cratiţă, se pun câteva felii de carne de viţel şi altele de jambon. Se aşază înăuntru prepeliţele cu pătrunjel, o frunză de dafin, sare şi piper.
Se acoperă cu o foaie de hârtie, se ţine înăbuşit un sfert de oră, apoi se toarnă un pahar de şampanie sau alt vin alb şi se termină fiertul înăbuşit.
După ce prepeliţele s-au fiert, se pune puţin suc concentrat. Se aşază pe un platou, se intercalează între ele trufe şi bucăţi de miez de pâine prăjit în unt.
Se scade sosul, se dizolvă cu puţină apă, se trece prin sită şi se toarnă, cu sucul de lămâie, peste prepeliţe, trufe şi crutoane.
Pofta buna!