Prepelite cu vin la cuptor
PrinteazaPrepelite cu vin la cuptor din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin.
- 3 prepeliţe
- 1 pahar de vin roze
- 1/2 pahar apă
- 150 ml ulei de măsline
- 3-4 căţei de usturoi
- câteva boabe de piper negru
- sare
- 3-4 foi de dafin
- 2 creguţe de busuioc verde
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru marinată, apoi se toarnă într-o tăviţă în care sunt aşezate prepeliţele, acoperindu-le. Se pune capac sau folie şi se lasă în frigider 12 ore.
Se scurge jumătate din marinată într-un pahar, se acoperă tăviţa cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor 50-60 de minute, până se înmoaie bine carnea.
Legumele se fierb 10 minute în apă clocotită cu sare, se scurg şi se trec pe sub jet de apă rece. Se scurg, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se presară sare şi piper.
Se aşeză prepeliţele şi se dă totul la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!