Prepelite la tava cu vin din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare. Ingrediente: 10-12 prepeliţe 100 g unt 10-12 foi de viţă 200 g slănină 400 ml vin piper sare Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi cu felii subţiri de slănină şi le […]
Prepelite la cuptor
PrinteazaPrepelite la cuptor din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin.
- 3 prepeliţe
- 1 pahar de vin roze
- 1/2 pahar apă
- 150 ml ulei de măsline
- 3-4 căţei de usturoi
- câteva boabe de piper negru
- sare
- 3-4 foi de dafin
- 2 creguţe de busuioc verde
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru marinată, apoi se toarnă într-o tăviţă în care sunt aşezate prepeliţele, acoperindu-le.
Se pune capac sau folie şi se lasă în frigider 12 ore.
Se scurge jumătate din marinată într-un pahar, se acoperă tăviţa cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor 50-60 de minute, până se înmoaie bine carnea.
Legumele se fierb 10 minute în apă clocotită cu sare, se scurg şi se trec pe sub jet de apă rece.
Se scurg, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se presară sare şi piper, se aşeză prepeliţele şi se dă totul la cuptor pentru cca 15 minute, până ce prepeliţele se rumenesc alături de legume.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prepelite la cuptor cu vin roze
Prepelite la cuptor cu vin roze din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin. Ingrediente: 3 prepeliţe 1 pahar de vin roze 1/2 pahar apă 150 ml ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi câteva boabe de piper negru sare 3-4 foi de dafin 2 creguţe de busuioc verde Mod de preparare: Se amestecă […]
Pofta buna!