Prepelite delicioase
PrinteazaO reteta simpla de prepelite delicioase din: prepelite, slnina, snitele de vitel, sunca, ceapa, unt, vin alb, supa de carne, faina, lamaie, sare si piper.
- 2 prepeliţe
- 50 gr slănină mai puţin grasă
- 2 şniţele subţiri de viţel
- 4 felii de şuncă
- 1 ceapă
- 80 gr unt
- 1 /2 vin alb de masă
- 1/4 l supă de carne
- 1 lingură de făină
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepeliţele le spălăm şi le curăţăm bine, le învelim în slănină, le punem sare şi piper şi le învelim în şniţelele de viţel, iar apoi le legăm cu aţă. In vasul, rumenim ceapa tăiată mărunt, adăugăm prepeliţele şi le frigem pe ambele părţi.
Turnăm apoi peste ele supa fierbinte şi fierbem înfundat 60 minute, la foc mic. Când carnea este gata, o scoatem, dăm jos slănina şi şniţelele de viţel, iar prepeliţele le lăsăm la căldură. Carnea de viţel şi slănina le tăiem mărunt sau le tocăm şi le punem în supă.
Punem acum prepeliţele în vasul, cu untul şi turnăm deasupra sosul. Punem puţină făină în supă, pe care o turnăm apoi în vasul şi fierbem înăbuşit încă 10 minute. La sfârşit adăugăm sucul de lămâie şi prepeliţele le servim cu sos.
Poftă bună!