Prepelite fripte
PrinteazaPrepelite fripte din: prepelite, slanina, foi de vita, untura, crutoane, sare si piper.
- 2 prepelite
- 50 g slănină
- foi de vită
- 1 lingură untură
- 6 crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper.
Invelim prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină afumată sau proaspătă şi, cu o frigăruie subtire, prinzînd totodată şi slănina, astfel cît picioarele să stea lipite de trup.
Punem prepeliţele într-o tavă unsă cu unt sau cu untură şi le frigem ia cuptor încins, cu 10—12 minute înainte de a servi masă.
Dacă cuptorul nu este destul de firbinte, punem la urmă prepeliţele pe plită şi le frigem, întorcîndu-le pe o parte pe alta, pînă capătă culoare frumoasă.
In acest timp pregătim crutoane prăjite pe care le aşezăm într-o farfurie, iar deasupra lor punem cîte o prepeliţă, după ce îi scoatem frigăruia.
Luăm cu o lingură grăsimea din tavă, iar sucul rămas îl turnam peste prepeliţe.
Servim cu cartofi prăjiţi, cartofi pai şi salată.
Putem servi prepeliţele cu piure de cartofi aranjat ca o piramidă, pe o farfue rotundă.
Deasupra aşezăm prepeliţele cu pieptul în sus. Turnăm sosul peste vînat.
Pofta buna!