Prepelite in aspic cu garnitura de foi de salata
PrinteazaPrepelite in aspic cu garnitura de foi de salata
- 6 prepeliţe
- 300 g ficat
- 30 g ulei
- 80 g unt
- sare
- piper
- 1/2 l aspic Madera
- 18 forme de tarte ovale
- 3 salate verzi
Mod de preparare:
Prepeliţele se frig înăbuşit şi se dau la rece. Ficatul se sotează cu ceapă, se dă prin sită şi se montează cu unt şi piper pisat.
Aspicul se topeşte. Se aşază formele de tarte şi se toarnă în ele cîte 1/2 lingură de aspic, apoi se dau la rece. Cînd s-au gelatinat se decorează cu feliuţe de ridichi şi verdeaţă, se pun apoi ficatul şi carnea de prepeliţe tăiate julien, se umplu cu aspic şi se dau la frigider.
Cînd s-a gelatinat, se răstoarnă pe canapele de franzelă (cruton), se aşază pe un platou şi se garniseşte cu foi de salată.
Pofta buna!
Imi place carnea de prepelita.