Prepelite inabusite
PrinteazaPrepelite inabusite
- 2 prepeliţe
- 125 g unt
- 50 g slănină
- foi de vită
- ceapă
- 1/2 pahar de vin
- 1 foaie de dafin
- 3 roşii
- 1 lingură coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte, intr-o cratiţă prăjim în unt ceapa tocată, punem prepeliţele, adăugăm vin alb, coniac, foi de dafin, sare şi piper.
Putem pune şi roşii fără pieliţă şi fără seminţe. Acoperim cratiţa şi lăsăm prepeliţele pe plită sau în cuptor să se frigă înăbuşit la foc iute. Cînd scade sosul, prepeliţele sînt gata, adică, cu totul, după 15-20 minute.
Putem servi cu mazăre tînără (boabe) fiartă, adăugată în sosul lor.
Pofta buna!