Prepelite la cuptor cu vin

Printeaza

Prepelite la cuptor cu vin din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin.

Ingrediente:Prepelite la cuptor cu vin

  • 3 prepeliţe
  • 1 pahar de vin roze
  • 1/2 pahar apă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • câteva boabe de piper negru
  • sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 creguţe de busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru marinată, apoi se toarnă într-o tăviţă în care sunt aşezate prepeliţele, acoperindu-le. Se pune capac sau folie şi se lasă în frigider 12 ore.

Se scurge jumătate din marinată într-un pahar, se acoperă tăviţa cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor 50-60 de minute, până se înmoaie bine carnea.

Legumele se fierb 10 minute în apă clocotită cu sare, se scurg şi se trec pe sub jet de apă rece. Se scurg, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se presară sare şi piper.

Se aşeză prepeliţele şi se dă totul la cuptor pentru 15 minute, până ce prepeliţele se rumenesc alături de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.