Prepelite la frigare cu garnitura de macaroane cu ciuperci, limba, sunca, cascaval, si rosii umplute cu oua
PrinteazaPrepelite la frigare cu garnitura de macaroane cu ciuperci, limba, sunca, cascaval, si rosii umplute cu oua
- 9 prepeliţe
- 6 roşii de umplut
- 3 ouă
- 250 g macaroane
- 50 g limbă afumată fiartă
- 50 g şuncă
- 200 g ciuperci
- 200 g unt
- 50 g parmezan sau caşcaval
- sare
- piper
- 1 păhărel de coniac
- 3 linguri oţet
- 1 legătură verdeaţă
- pesmet
Mod de preparare:
Se prepară prepeliţele şi se frig pe frigare. Macaroanele se fierb, se taie în bucăţi şi se încălzesc în unt cu ciupercile tăiate, sotate, limba şi şunca tăiate julien şi se presară cu parmezan sau caşcaval.
Roşiile umpulte cu ouă fierte, tocate, amestecate cu una lingură sos alb, sare, piper, verdeaţă tocată şi puţin pesmet, se dau la cuptor într-o tavă unsă cu unt, circa 5-6 minute.
Se aşază prepeliţele pe platou, stropite cu puţin coniac, garnisite cu macaroanele şi roşiile umplute.
La sosieră se serveşte sos de vînat cu puţin vin roşu.
Pofta buna!