Prepelite la frigare

Printeaza

Prepelite la frigare 

Ingrediente:Prepelite la frigare

  • 6 prepeliţe
  • câteva frunze de viţă
  • 200 g slănină
  • 6 felii de pâine
  • 1 lingură unt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Spre deosebire de alte vânaturi, prepeliţele trebuie pregătite cât mai proaspete. Se jumulesc cu puţin înainte de a fi pregătite. Se scot intestinele şi măruntaiele, se pârlesc iute la flacără de spirt, se şterg cu o cârpă uscată.

Se pune ficatul înăuntru cu puţină sare. Se învelesc întâi într-o frunză de viţă unsă cu unt, apoi, într-o felie foarte subţire de slănină, dar destul de mare ca să le acopere cât mai mult.

Se leagă cu aţă. Se pun câte 2 -3 pe frigări mici de lemn. Se frig pe grătar la foc iute. Când sunt gata, se scot de pe frigări, se desfac aţele, se scoate frunza de viţă.

Se presară cu sare. Se servesc cu slănina în care au fost fripte, pe felioare de pâine prăjită în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar am zis ca vreau sa incerc si eu sa mananc carne de prepelita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.