Prepelite cu sos de vin

Printeaza

Prepelite cu sos de vin din: prepelite, unt, ulei, sare, piper, boia, vin, scortisoara.

Ingrediente:Prepelite cu sos de vin

  • 4 prepeliţe
  • 200 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 100 ml supă de pui
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 vârf cuţit scorţişoară măcinată
  • 1 felie mică coajă de portocală

Pentru servit:

  • 2 cartofi dulci
  • 30 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • pătrunjel verde
  • oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 165°C. Prepeliţele se condimentează atât la interior, cât şi la exterior cu sare, piper şi puţină boia dulce.

Se topesc 100 g unt în ulei, apoi se prăjesc pe toate părţile prepeliţele la foc mic spre mediu. Se pun într-o tavă, se stropesc cu puţin din untul în care au fost prăjite şi se dau la cuptor, pe raftul din mijloc, 15 min.

Se dă în clocot vinul cu supa, 60 g unt, suc de portocale, coaja de portocale, sare, piper şi un vârf de cuţit praf de scorţişoară.

După câteva clocote, se scoate coaja de portocală şi se lasă să fiarbă sosul până scade la 40% din compoziţia iniţială. Se ia de pe foc, se adaugă 1 lingură din uleiul de la prăjit şi restul de unt. Se omogenizează.

Se prepară apoi piureul de cartofi dulci: cartofii se decojesc, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu un praf de sare. Se zdrobesc şi se freacă cu unt şi lapte.

Pe un platou se aşază piureul, se presară pătrunjel, se pun alături prepeliţele şi se stropesc cu sos şi câteva picături de oţet balsamic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.