Prepeliţe la tavă
PrinteazaPrepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare.
- 3 prepeliţe
- 5 foi de viţă
- 3 felii de slănină
- 100 g unt
- 1 pahar de vin sau supă de oase
- 1 lingură de coniac
- sare
Mod de preparare:
Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se scot intestinele şi plămânii, acestea se aruncă, oprindu-se doar ficatul, care se introduce în prepeliţa curăţată, se sărează şi se piperează, apoi fiecare prepeliţă se înveleşte în frunză de viţă unsă cu unt şi apoi peste viţă se pune o felie de slănină, lată cât mărimea prepeliţei, bătută puţin.
Prepeliţele astfel pregătite se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se introduc în cuptorul încins.
Se frig 20-25 minute şi, din când în când, se stropesc cu sosul din tavă.
Când sunt aproape gata, se sting cu vin, cu o lingură de coniac şi cu un pahar de supă de oase.
La final, se scot din tavă, iar sosul se lasă să scadă până rămân aproximativ 5-6 linguri. (Dacă sosul este prea mult, nu are gust bun).
Se servesc pe un platou rotund, cu garnitură de orez, aşezat la mijloc, ca o piramidă, în jurul căruia se aranjează prepeliţele (fără slănină), cu pieptul în sus, iar pe deasupra se toarnă sosul.
Pofta buna!