Prepelite umplute cu carne si ficat aspic cu garnitura de salata ruseasca in tarta de aluat
PrinteazaPrepelite umplute cu carne si ficat aspic cu garnitura de salata rusească in tarta de aluat
- 9 prepeliţe
- 120 g ulei
- 150 g mazăre
- 3 cartofi
- 1 felină
- 1 măr mare
- 1 fir ceapă verde
- 1/2 l aspic
- 3 linguri sos brun
- 1/4 l supă
- 1/2 pahar vin roşu
- sare
- piper
- 300 g carne de porc
- 1 felie franzelă
- 1 lingură faină
- 2 foi gelatina
- 3 ouă
- muştar
- 1/2 lămaie
- 1 morcov
Mod de preparare:
Se prepară prepeliţele ca la , şi se scot cu mana oscioarele subţiri din interior. Se umplu prepeliţele cu carnea de porc, ficatul şi pipotele de la prepeliţe, franzelă înmuiată şi stoarsă, date prin maşina de tocat, amestecate cu 1 ou crud, sare, piper şi ceapa tocată.
Se dau la cuptor moderat cu sare, piper, ulei şi puţină apă şi se scot cînd sînt gata în tavă se face sosul cu 1/2 lingură făină, supă, sosul brun şi vinul roşu, se fierb 15 minute şi se pune gelatina topită, apoi se strecoară.
Cînd s-a răcit puţin se pune peste prepeliţele aşezate pe o tavă. Se decorează cu albuş fiert şi se dau la rece. Separat se face salata rusească cu legume fierte (mazărea, cartofii, ţelina, morcovul) şi mărul crud, toate tăiate cuburi mici şi se amestecă cu maioneza cu muştar, sare, piper, 1 fir ceapă verde tocată şi puţin zahăr.
Se pune salata pe un platou într-o tartă mare coaptă din aluat fraged, prepeliţele peste salată şi totul se napează cu aspic.
La mijloc se pune o inimă de salată verde iar împrejur foi de salată.
Pofta buna!
Au iesit bune prepelitele?