Pricomigdale cu nuca

Printeaza

Pricomigdale cu nuca din: albusuri, zahar, zahar vanilat, nuca, miez de nuca, samburi de migdale, ciocolata menaj.

Ingrediente:Pricomigdale cu nuca

  • 4 albusuri
  • 275 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g samburi de migdale
  • 100 g ciocolata menaj

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, zaharul vanilat si se bat in continuare. Pentru a obtine o compozitie consistenta de bezea, se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute.

Intre timp, nucile coapte se macina si se adauga in compozitia de bezea. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Se incalzeste cuptorul in prealabil. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt si se toarna, cu ajutorul unui pos cu sprit, compozitia de pricomigdale. Formele pot fi variate.

Dupa ce s-au turnat in tava, o parte se orneaza cu miez de nuca si migdale, iar cealalta parte, dupa ce s-au scos din cuptor, se stropesc cu ciocolata topita la baie de aburi.

Se coc la început 10 minute, cu usa aragazului inchisa si 30 de minute cu usa deschisa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.