Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie
PrinteazaPricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie
- 3 albuşuri
- 210 g zahăr tos
- 20 ml rom
- 200 g nuci sau alune măcinate
- 8- 10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pui nucile sau alunele într-o tavă la copt, la foc potrivit, 10 minute, după care le dai prin maşina de nucă. Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi romul şi baţi în continuare deasupra unui vas cu apă clocotită (ca şi în cazul bezelelor) 8-10 minute, până când se întăreşte spuma şi se înfierbântă bine.
Adaugi toate nucile sau alunele măcinate, esenţa de migdale sau zahărul vanilat, baţi cu telul în continuare pe apă clocotită câteva secunde (de 5-6 ori).
Pregăteşti 2-3 tăvi unse cu margarină solidă şi tapetată cu făină, lei din compoziţie câte o linguriţă (cam cât o nucă), numai de pe marginea acesteia (fără să mai amesteci în ea până la sfârşit) şi o aşezi în tavă, în formă pe cât posibil rotundă.
Introduci tava în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit. Dai imediat focul mic şi laşi pricomigdalele să se coacă.
Dacă nu coace uniform cuptorul, întorci tava după 15 minute, pentru ca dulciurile să se rumenească frumos. Vor creşte bine şi vor plesni la suprafaţă.
Le păstrezi într-o cutie închisă. Dacă foloseşti sâmburi de migdale, îi fierbi în apă clocotită, până ce li se desprinde coaja subţire cu uşurinţă.
După ce s-au uscat bine, îi treci prin maşina de nucă şi pregăteşti pricomigdalele în acelaşi mod, numai că pui sâmburii tocaţi în loc de nuci sau alune.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pricomigdale cu nuci
- reteta pricomigdale cu nuci
- pricomigdale reteta originala
- reteta pricomigdale
- pricomigdale
- pricomigdale cu nuca