Pricomigdale glazurate cu ciocolata
PrinteazaPricomigdale glazurate cu ciocolata din: miez de nuca, albus, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie, ciocolata.
- 250 g miez de nucă
- 3 albuşuri
- 200 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă esenţă de migdale
Pentru glazură:
- 250 g zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 5 linguri apă
- 200 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Aşezi miejii de nucă într-o tavă şi îi coci în cuptor câteva minute. Ii laşi la răcorit, îi macini şi îi amesteci cu zahărul brun. Baţi albuşurile spumă tare, le amesteci cu miejii şi, la final, torni esenţa de migdale.
Decupezi din hârtie de copt cerculeţe, pe care le aşezi într-o tav|ttapetată. Pui câte o lingură de compoziţie şi îi dai o formă rotundă.
Ţii tava la cuptorul încălzit în prealabil 15-20 de minute, laşi pricomigdalele la răcit, apoi le dezlipeşti uşor de pe hârtie.
Topeşti ciocolata şi ungi cu ea jumătate din pricomigdale. Amesteci zahărul cu apa şi cu sucul de lămâie şi glazurezi pricomigdalele rămase.
Pricomigdale glazurate cu ciocolata
Pofta buna!