Pricomigdale gustoase
PrinteazaPricomigdale gustoase din: albusuri, zahar tos, rom, nuci, esenta de migdale, zahar vanilat, piure de castane si zahar praf.
- 6 albusuri
- 450 g zahar tos
- 50 ml rom
- 400 g nuci macinate
- 1 lingurita esenta de migdale
- 50 g zahar vanilat
- 300 g piure de castane
- 100 g zahar praf
Mod de preparare:
prajiti nucile in tigaia uscata, apoi frecati-le cu o lingura de lemn, pentru a elimina pielitele maronii. Macinati-le. Bateti albusurile spuma, la bain-marie, timp de 10 minute, apoi puneti vasul pe masa.
Cand spuma se tine bine de tel, adaugati zaharul, treptat si romul, batand mereu ingredientele.
Pentru a se intari mai repede spuma, puneti vasul la bain-marie si apoi luati-l, de mai multe ori. Adaugati esenta de migdale, zaharul vanilat si nucile macinate cand spuma se tine bine de tel.
Puneti-o in compozitie cu o lingurita intr-o tava unsa si tapetata. Coaceti rondelele la foc potrivit.
Lasati spatiu intre ele, pentru ca cresc mai mult. Ungeti pricomigdalele cu piure de castane si lipiti-le cate doua. Treceti-le prin zahar praf inainte de a le aseza pe un platou la racit.
Pricomigdale gustoase
Pofta buna!