Pricomigdale umplute
PrinteazaPricomigdale umplute din: migdale, zahar pudra, oua, zahar, cacao, lapte, ciocolata neagra, unt.
- 130 g migdale măcinate
- 200 g zahăr pudră
- 4 albuşuri
- 50 g zahăr
- 1 lingură pudră de cacao
Pentru umplutură:
- 75 ml lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată şi amesteci până se topeşte. Adaugi untul tăiat cu-buleţe şi dai crema la rece.
Cerni pudra de cacao cu zahărul pudră şi le amesteci cu migdalele măcinate. Separatbaţi albuşurile spumă, iar spre final adaugi zahărul. Incorporezi ingredientele uscate în compoziţia de albuşuri, amestecând cu grijă. Aluatul obţinut îl pui într-un poş şi, pe o tavă în care ai întins hârtie de copt, formezi mici emisfere.
Le dai la cuptorul preîncălzit 2 minute, apoi reduci temperatura şi le mai laşi să se coacă încă 7 minute.
Scoţi tava din cuptor, laşi pricomigdalele să se răcească, apoi le umpli, două câte două, cu crema de ciocolată.
Pofta buna!