Pricomigdale (varianta)
PrinteazaPricomigdale
- 6 albuşuri
- 300 g zahăr
- 200 g nuci
- 30 f făină
- 10 picături esenţă de migdale
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 20 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se dau nucile prin maşină şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă albuşurile nebătute şi se încălzeşte compoziţia pe maşină pînă se înfierbîntă bine.
Se amestecă continuu cu o lingură sau cu o lopăţică de lemn. Se lasă să se răcească, amestecînd mereu. Se adaugă zahărul vanilat, esenţa de migdale şi făina.
Se îmbracă o tavă cu hîrtie şi cu ajutorul unui cornet se toarnă din această compoziţie pricomigdale rotunde sau lunguieţe.
Se presară deasupra cu zahăr pudră. Se coc la foc potrivit. Pricomigdalele coapte se dezlipesc întorcîndu-se hîrtia cu faţa în jos şi udînd-o cu o pensulă muiată în apă.
Dacă din această compoziţie se toarnă pricomigdale mici, care se lipesc cîte două cu marmeladă la mijloc, se obţin fursecuri pricomigdală.
Pofta buna!