Pricomigdale
PrinteazaPricomigdale din: albusuri, zahar, nuci, zahar vanilat, faina, esenta de migdale, zahar pudra.
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr
- 100 g nuci măcinate
- 1 plic zahăr vanilat
- 15-20 g făină
- 5-6 picături esenţă de migdale
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci nucile măcinate cu zahărul, adaugi albuşurile nebătute şi încălzeşti compoziţia la foc mic. Pui şi zahărul vanilat, esenţa de migdale şi făina.
Aşezi în tava în care le vei coace o coală de hârtie albă şi, cu o lingură, pui grămăjoare rotunde din compoziţie. Le coci la foc potrivit.
După ce le scoţi din cuptor, le pudrezi cu zahăr. Le poţi lipi două câte două cu gem, marmeladă sau cremă de cacao. Sunt mai bune după 2-3 zile.
Pofta buna!