Priconuci

Printeaza

O reteta de priconuci din: albusuri, zahar, nuci, unt, lapte, galbenusuri si cacao.

Ingrediente:Priconuci

  • 4 albusuri
  • 350 g zahar
  • 400 g nuci macinata

pentru crema:

  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Pregăteşti priconucile: Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi mi¬xezi până devin lucioase. Pui apoi nuca măcinată şi amesteci uşor în bezea.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui cerculeţe mici din aceas¬tă bezea şi dai la copt la foc mic, timp de aproximativ 40-45 de mi¬nute. După ce s-au copt, laşi priconucile la răcit.

Pregăteşti crema: Pui gălbenuşurile împreună cu zahărul şi cu laptele pe baie de aburi. Mixezi untul bine până face spumă, apoi adaugi treptat compoziţia de ou răcită şi cacaua, amestecând uşor. Umpli câte două priconuci cu această cremă şi tapetezi apoi partea de cremă cu nuca măcinată.

Priconuci

Priconuci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • priconuci
  • priconuci reteta
  • prico nuci
  • retete priconuci

2 comentarii

  1. Buna ziua,

    Cat zahar se pune in crema?
    Multumesc

  2. Cat zahar se pune în cremă?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.