Profiterol cu caramel
PrinteazaProfiterol cu caramel din: ulei de floarea soarelui, apa, sare, faina, oua, lapte dulce, zahar, baton de vanilie, unt, zahar si coniac.
Ingrediente:
pentru gogosi:
- 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
- 1 pahar apa
- 1 praf de sare
- 1 pahar faina
- 4 oua
crema:
- 2 oua
- 2 linguri faina (sau amidon de porumb)
- 400 ml lapte dulce
- 200 g zahar
- 1/2 baton de vanilie
- 60 g unt
caramel:
- 200 g zahar
- 10 g unt
- 1 lingurita coniac
Mod de preparare:
Amesteci uleiul, apa şi un praf de sare într-o cratiţă pe foc. Când începe să clocotească, torni toată făina şi amesteci energic cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, lei vasul de pe foc şi, după ce se răcoreşte puţin, adaugi pe rând ouăle întregi, amestecând bine până se încorporează perfect, înainte de a-l adăuga pe următorul.
Compoziţia trebuie să fie cremoa-să, dar destul de consistentă. Torni cu linguriţa (sau cu un poş), gogoşele din aluat, într-o formă unsă şi le coci, la foc potrivit, circa 35 de minute, până se rumenesc uşor deasupra. Stingi focul şi le laşi să se răcească în cuptor.
Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul, făina şi vanilia tăiată mărunt (sau esenţa de vanilie). Adaugi laptele treptat, bătând cu telul ca să nu se facă cocoloaşe.
Laşi compoziţia să fiarbă, amestecând permanent, până se îngroaşă, lei vasul deoparte şi amesteci în continuare până se răcoreşte.
Adaugi untul şi freci bine până se încorporează, şi crema devine fină.
Umpli gogoşile (pe care le-ai tăiat pe jumătate, dar nu complet, ca să se mai ţină) cu crema de vanilie.
Separat, topeşti zahărul într-o tigaie neaderentă până capătă o culoare aurie. Adaugi untul şi coniacul, amesteci bine şi dai tigaia la o parte de pe foc
Torni puţin caramel peste gogoşile umplute. Decorezi dupa imaginatie. Servesti cate 2-3 la portie.
Profiterol cu caramel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- historyvew