Profiterol cu caramel

Printeaza

Profiterol cu caramel din: ulei de floarea soarelui, apa, sare, faina, oua, lapte dulce, zahar, baton de vanilie, unt, zahar si coniac.

Ingrediente:

pentru gogosi:

  • 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
  • 1 pahar apa
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar faina
  • 4 oua

crema:

  • 2 oua
  • 2 linguri faina (sau amidon de porumb)
  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g zahar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 60 g unt

caramel:

  • 200 g zahar
  • 10 g unt
  • 1 lingurita coniac

 

Mod de preparare:

Amesteci uleiul, apa şi un praf de sare într-o cratiţă pe foc. Când începe să cloco­tească, torni toată făina şi amesteci energic cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, lei vasul de pe foc şi, după ce se răcoreşte puţin, adaugi pe rând ouăle întregi, ameste­când bine până se încorpo­rează perfect, înainte de a-l adăuga pe următorul.

Com­poziţia trebuie să fie cremoa-să, dar destul de consistentă. Torni cu linguriţa (sau cu un poş), gogoşele din aluat, într-o formă unsă şi le coci, la foc potrivit, circa 35 de mi­nute, până se rumenesc uşor deasupra. Stingi focul şi le laşi să se răcească în cuptor.

Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul, făina şi va­nilia tăiată mărunt (sau esen­ţa de vanilie). Adaugi laptele treptat, bătând cu telul ca să nu se facă cocoloaşe.

Laşi compoziţia să fiarbă, ames­tecând permanent, până se îngroaşă, lei vasul deoparte şi amesteci în continuare pâ­nă se răcoreşte.

Adaugi untul şi freci bine până se încorpo­rează, şi crema devine fină.

Umpli gogoşile (pe care le-ai tăiat pe jumătate, dar nu complet, ca să se mai ţină) cu crema de vanilie.

Se­parat, topeşti zahărul într-o tigaie neaderentă până ca­pătă o culoare aurie. Adaugi untul şi coniacul, amesteci bine şi dai tigaia la o parte de pe foc

Torni puţin caramel peste gogoşile umplute. Decorezi dupa imaginatie. Servesti cate 2-3 la portie.

 

Profiterol cu caramel

Profiterol_cu_caramel

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • historyvew

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.