Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeură

Printeaza

Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura din: gogosele, smantana, zmeura, zahar, ciocolata menaj, granule zahar si sos de zmeura.

Ingrediente:

pentru profiterol:

  • 6 gogoşele (profiterol)
  • 100 ml smântână dulce
  • 100 g zmeură
  • 30 g zahăr

pentru glazură:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 3 linguri smântână dulce
  • 30 g granule de zahăr

pentru decor:

  • sos de zmeură

 

Mod de preparare:

Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeură: Pasează zmeura cu zahărul. Bate bine 100 ml de smântână şi încorporeaz-o în sosul de zmeură sau, ca alternativă, în 40 g gem de zmeură neîndulcit.

Pune compoziţia într-un poş şi umple gogoşelele.

Topeşte pe foc mic ciocolata rasă împreună cu 3 linguri de smântână. Când ciocolata s-a răcit, toarn-o peste profiteroluri şi presară-le cu granule de zahăr.

Pune profiterolurile în frigider până le serveşti (oricum, nu mai puţin de 1 oră). Decorează cu câteva picături de sos de zmeură.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.