Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeură
PrinteazaProfiterol cu ciocolata si crema de zmeura din: gogosele, smantana, zmeura, zahar, ciocolata menaj, granule zahar si sos de zmeura.
Ingrediente:
pentru profiterol:
- 6 gogoşele (profiterol)
- 100 ml smântână dulce
- 100 g zmeură
- 30 g zahăr
pentru glazură:
- 100 g ciocolată menaj
- 3 linguri smântână dulce
- 30 g granule de zahăr
pentru decor:
- sos de zmeură
Mod de preparare:
Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeură: Pasează zmeura cu zahărul. Bate bine 100 ml de smântână şi încorporeaz-o în sosul de zmeură sau, ca alternativă, în 40 g gem de zmeură neîndulcit.
Pune compoziţia într-un poş şi umple gogoşelele.
Topeşte pe foc mic ciocolata rasă împreună cu 3 linguri de smântână. Când ciocolata s-a răcit, toarn-o peste profiteroluri şi presară-le cu granule de zahăr.
Pune profiterolurile în frigider până le serveşti (oricum, nu mai puţin de 1 oră). Decorează cu câteva picături de sos de zmeură.
Pofta buna!