Profiterol cu ciocolata
PrinteazaO reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare.
- 750 ml îngheţată de vanilie
- 200 g ciocolată neagră, amară
- 150 ml smântână lichidă
- 10 g unt
- 75 g migdale tocate
pentru aluatul de gogoşele:
- 150 g făină
- 4 ouă
- 75 g unt
- 1 lingură zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Aluatul pentru gogoşele: într-o cratiţă, fierbeţi 250 ml de apă cu untul tăiat bucăţele, zahărul şi puţină sare. Când dă în clo¬cot, puneţi făina în cratiţă, stingeţi focul şi amestecaţi energic, pentru a forma un aluat ce se desprinde de pereţii cratiţei.
Adăugaţi ouăle, amestecând de fiecare dată pentru a-l încorpora bine înainte de a-1 pune pe următorul, încălziţi cuptorul la 210°C. Căptuşiţi tava cu hârtie pergament. Formaţi gogoselele şi puneţi-le pe hârtia pergament, spaţiindu-le.
La nevoie, mai coaceţi şi al doilea rând. Ţineţi-le în cuptor cam 15 min, până când gogoşelele sunt umflate bine şi rumene.
Scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească pe un grătar. In acest timp, prăjiţi migdalele într-o tigaie neaderentă (fără grăsime) şi puneţi-le deoparte, înainte de a servi, tăiaţi un capac fiecărei gogoşele. Rupeţi ciocolata în bucăţi şi puneţi-o la bain-marie, să se înmoaie.
Puneţi smântână să fiarbă şi, când dă în clocot, turnaţi-o peste ciocolată, amestecând continuu, adăugaţi untul şi amestecaţi iar până când sosul este omogen şi lucios. Puneţi îngheţată în gogoşele şi puneţi-le capacul.
Aşezaţi câte 3-4 pe fiecare farfurie. Acoperiţi-le cu sosul cald de ciocolată, decoraţi cu migdale şi serviţi imediat.
Profiterol cu ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- profiterol cu ciocolata
- reteta profiterol cu ciocolata