Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura

Printeaza

Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura din: gogoşele, smantana, dulce, zemura, zahar, apa, unt, faina, oua, ciocolată menaj

Ingrediente:Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura

  • 6 gogoşele
  • 100 ml smântână dulce
  • 100 g zmeură
  • 30 g zahăr

Pentru gogoşele:

  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 80 g unt
  • 100 g făină
  • 3 ouă

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 3 linguri smântână dulce
  • 30 g zahăr şi sos de zmeură pentru decor

Mod de preparare:

Pui apa la fiert cu untul, zahărul şi un vârf cuţit de sare. Când dă în cbcot, adaugi făina toată dintr-o dată, ridici vasul de pe foc şi amesteci să nu se facă cocoloaşe.

Pui din nou pe foc vasul şi amesteci aluatul până se desprinde de pe cratiţă.

Laşi să se răcească, apoi adaugi ouăle unul câte unul amesţecând continuu. Din aluatul obţinut aşezi cu şpriţul pe o tavă unsă grămăjoare.

Le coci la foc potrivit 25-30 de minute, apoi le laşi să se răcească şi le tai pe jumătate. 

Pasezi zmeura cu zahărul. Baţi bine 100 ml smântână şi o încorporezi în sosul de zmeură. Pui compoziţia într-un poş şi umpli gogoşelele.

Topeşti pe foc mic ciocolata rasă împreună cu 3 linguri smântână. Când ciocolata s-a răcit, o torni peste profiterol şi presari cele 30 g de granule de zahăr.

Pui profiterolul la frigider pentru 2 ore înainte de servire, când decorezi cu sos de zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.