Profiterol cu crema de caramel

Printeaza

Profiterol cu crema de caramel din: faina, cacao, unt, oua, caramel, fulgi de sare, smantana, ciocolata, bomboane.

Ingrediente:Profiterol_cu_crema_de_caramel

Pentru aluatul de gogosi:

  • 75 g de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 85 g de unt, tăiat în bucăţi mici
  • 3 ouă medii, bătute

Pentru crema de caramel:

  •  200 g de caramel
  • 1/2-1 linguriţă fulgi de sare de mare
  • 300 ml de smântână pentru frişca

Pentru decor:

  • 100 g de ciocolată albă, tocată fin
  • 50 g de ciocolată neagră, tocată fin
  • bomboane decorative din ciocolată sau sclipici alimentar

 

Mod de preparare:

Cerne făina şi cacaua într-un bol. Pune untul într-o cratiţă şi adaugă 225 ml de apă. Dă în clocit la foc mare, apoi fierbe-l la foc mic până când untul s-a topit.

Adaugă amestecul de făină şi bate energic cu o lingură de lemn până obţii o compoziţie fină şi lucioasă, care se desprinde de marginile cratiţei. Transferă compoziţia într-un bol mare şi întinde-o pe marginile bolului pentru a o răci mai repede.

Incinge cuptorul la 200°C şi tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt.

Cât timp compoziţia încă este caldă, adaugă ouăle puţin câte puţin, amestecând energic cu o lingură de lemn de fiecare dată. Când ai obţinut consistenţa dorită, transferă aluatul într-un poş.

Taie vârful poşului pentru a obţine o deschizătură de 1cm. Ţine poşul perpendicular pe suprafaţa tăvii şi formează bile de aluat, de dimensiunea unei nuci, distribuindu-le între cele două tăvi – vei obţine 18-20 de bile.

Inmoaie-ţi degetul în puţină apă şi presează uşor  vârfurile bilelor. Pune tăvile în cuptor şi coace gogoşile 25-30 de minute, schimbând tăvile între ele după 20 de minute.

Gogoşile ar trebui să fie umflate şi crocante când sunt gata. Lasă-le să se răcească complet.

Pune caramelul într-un bol mare, adaugă fulgi de sare de mare după gust şi amestecă bine. Adaugă frişca şi bate totul până obţii o cremă moale.

Taie gogoşile pe jumătate, pune o cantitate generoasă de cremă la baza fiecăreia şi acoperă cu capacul.

Topeşte ambele ciocolate, separat, în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.  Pune ciocolata neagră într-un poş şi las-o deoparte să se răcească puţin.

Pune pe fiecare gogoaşă câte o linguriţă de ciocolată albă, aşază gogoşile pe o farfurie sau un suport pentru torturi, apoi ornează cu un fir subţire de ciocolată neagră şi presară deasupra bomboane decorative din ciocolată sau sclipici alimentar.

Profiterol cu crema de caramel

Profiterol_cu_crema_de_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.