Profiterol cu crema de vanilie si ciocolata
PrinteazaProfiterol cu crema de vanilie din: ulei, apa, sare, oua, lapte, zahar, faina, baton de vanilie, unt, inghetata de vanilie, banane, frisca, sirop de ciocolata.
- 100 ml ulei
- 200 ml apa
- un praf de sare
- 3 oua
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 4 linguri faina
- un baton vanilie
- un praf de sare
- 100 g unt
- 400 g inghetata de vanilie
- 2 banane
- frisca pentru ornat
- sirop de ciocolata
Mod de preparare:
Se pun la foc mic, intr-o craticioara, apa, sarea si uleiul. Cand au inceput sa fiarba, se adauga faina cernuta si se amesteca bine pana se obtine o crema tare.
Dupa ce s-a racit, se adauga ouale, unul cate unul, amestecandu-se de fiecare data. Dupa ce s-au incorporat ouale, compozitia obtinuta se toarna intr-un pos si se formeaza gogoselele sub forma unor banuti, intr-o tava, apoi se baga in cuptorul incins.
In acest timp, se prepara crema de vanilie. Zaharul se freaca cu ouale si cu un praf de sare, apoi se adauga faina cernuta si laptele caldut. In timp ce sta la foc mic, se pune si batonul de vanilie.
Se amesteca continuu, pana se intareste. La sfarsit, se adauga untul si se incorporeaza totul.
Dupa ce s-au racit gogoselele, se taie atat cat sa se poata umple cu crema rece si cu inghetata. Se orneaza cu sirop de ciocolata.
Pofta buna!