Profiterol cu frisca
PrinteazaProfiterol cu frisca din: faina, unt, oua, zahar, lapte, ciocolata, frisca.
- 100 g făină
- 100 g unt
- 3 ouă
- o lingură zahăr
- 100 ml lapte
- un praf sare
- 100 g ciocolată
- 100 ml apă
- 250 ml frişca lichidă foarte rece
Mod de preparare:
Se pune întâi untul la topit şi apoi se adaugă apa, laptele, sarea. După ce a ajuns la punctul de fierbere, se trage de pe foc, se pune făina dintr-odată, se amestecă energic şi se repune pe foc să se usuce.
Se transferă aluatul într-un vas, se pun ouăle, unul după altul, amestecând bine după fiecare. Se aşază mici grămăjoare în tava tapetată cu hârtie şi se coc 25 de minute.
După răcire, se taie un căpăcel şi se umplu cu frişca rece bine bătută.
Se stropesc cu ciocolata topită cu 100 ml apă şi se servesc.
Pofta buna!