Profiterol cu glazură
PrinteazaProfiterol cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si banane.
- 12 gogoșele mici pentru profiterol
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 450 ml lapte
- 70 g zahăr
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 g ciocolată cu lapte
- 2 banane
Mod de preparare:
Se prepară budinca de vanilie din praful din plic și 300 ml lapte, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcorească și se umplu gogoșelele de profiterol. Se prepară glazura de ciocolată: se pasează bananele cu mixerul. Se încălzește laptele pe plită sau la cuptorul cu microunde. Într-un alt vas se topește zahărul, amestecând, până se caramelizează ușor, apoi se toarnă laptele și se bate cu telul.
Într-un alt vas, se rup bucăți ambele sortimente de ciocolată și se toarnă deasupra compoziția de caramel; se adaugă bananele pasate și se mixează totul. Pe farfuriile de desert se așază câte 3 gogoșele de profiterol și se toarnă deasupra sos de ciocolată.
Profiterol cu glazură
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura profiterol
Ce bine arata gogosile astea!
Vreau si eu din profiterolul asta