Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură
PrinteazaO reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura
Ingrediente îngheţată :
- 4 ouă
- 600 ml lapte
- 100 g zahăr
- 2 esenţe de vanilie
- 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao
- 6 linguri frişcă
Ingrediente gogoşele:
- 3 linguri făină
- 2 ouă
- 125 ml apă
- 50 g margarină
- sare
- zahăr
- 2-3 linguri sos de ciocolată
- 2-3 linguri dulceaţă de zmeură
- 200 ml frişcă
Mod de preparare:
Freci ouăle cu zahărul, iar în alt vas fierbi laptele cu vanilia. Când începe să clocotească îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. După un sfert de oră adaugi ouăle cu zahărul şi împărţi compoziţia în jumătate.
Intr-o parte adaugi ciocolata topită pe baie de aburi sau cacaua, iar cealaltă parte rămâne simplă. Fierbi ambele compoziţii pe foc mic, amestecând continuu şi când s-au îngroşat le dai deoparte.
După ce s-au răcit adaugi în fiecare compoziţie 2-3 linguriţe de frişcă şi le dai la congelator pentru 3-4 ore. în acest timp pregăteşti gogoşeleie: Pui la fiert apa cu margarina şi când clocoteşte adaugi făina, amesteci 2-3 minute, apoi o dai deoparte şi o laşi să se răcească. încorporezi apoi ouăle pe rând, pui un praf de sare şi unul de zahăr şi amesteci, lei câte o linguriţă din aluat, o pui în tava unsă cu margarină şi după ce le formezi pe toate le coci la foc mare, 10-15 minute.
Nu deschizi cuptorul în acest timp. După ce s-au copt şi s-au răcit le umpli cu frişcă bătută. Pui în cupe îngheţată de vanilie, de ciocolată, gogoşeleie umplute cu frişcă şi decorezi cu frişcă, sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură.
Pofta buna!
Vreau si eu din profiterolul asta