Profiterol cu spumă de ciocolată

Printeaza

Profiterol cu spumă de ciocolată din: faina, oua, unt, zahar, sare, apa, ciocolata neagra, galbenusuri, albusuri, zahar pudra, lapte.

Ingrediente:Profiterol_cu_spuma_de_ciocolata

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • o lingura zahar
  • un praf sare
  • 250 ml apa

pentru spuma:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri si 3 albusuri
  • 10 g zahar pudra

pentru sosul de ciocolata:

  • 150 g ciocolata
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul se taie bucăţi, se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul, sarea si 250 ml apă. Se pune pe foc. După .te se topesc, se trage crăticioara de pe foc, se pune făina dintr-o dată şi se amestecă energic. Se pune din nou pe foc pentru a se usca si a se detaşa de pereţii vasului.

Se trage din nou de pe foc şi se adaugă ouăle întregi, amestecând după fiecare. Se pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici bile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie. Se dau la cuptor, apoi se scor şi se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru spumă, se topeşte ciocolata la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă două gălbenuşuri şi zahărul pudră şi se amestecă bine. Se bat spumă cele trei albuşuri şi se încorporează cu delicateţe în crema de ciocolată. Apoi, spuma se pune pentru o oră la frigider.

Pentru sos, se pune ciocolata ruptă într-un vas, se adaugă untul tăiat şi laptele. Se pun pe foc mic, amestecând continuu. Sosul se păstrează la bain-marie până la servire. Se umplu gogoşelele cu spuma de ciocolată, apoi se ornează cu sos de ciocolată.

Profiterol cu spumă de ciocolată

Profiterol_cu_spuma_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.