Profiterol cu spumă de ciocolată
PrinteazaProfiterol cu spumă de ciocolată din: faina, oua, unt, zahar, sare, apa, ciocolata neagra, galbenusuri, albusuri, zahar pudra, lapte.
pentru aluat:
- 150 g faina
- 4 oua
- 125 g unt
- o lingura zahar
- un praf sare
- 250 ml apa
pentru spuma:
- 150 g ciocolata neagra
- 2 galbenusuri si 3 albusuri
- 10 g zahar pudra
pentru sosul de ciocolata:
- 150 g ciocolata
- 30 g unt
- 150 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul se taie bucăţi, se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul, sarea si 250 ml apă. Se pune pe foc. După .te se topesc, se trage crăticioara de pe foc, se pune făina dintr-o dată şi se amestecă energic. Se pune din nou pe foc pentru a se usca si a se detaşa de pereţii vasului.
Se trage din nou de pe foc şi se adaugă ouăle întregi, amestecând după fiecare. Se pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici bile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie. Se dau la cuptor, apoi se scor şi se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru spumă, se topeşte ciocolata la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă două gălbenuşuri şi zahărul pudră şi se amestecă bine. Se bat spumă cele trei albuşuri şi se încorporează cu delicateţe în crema de ciocolată. Apoi, spuma se pune pentru o oră la frigider.
Pentru sos, se pune ciocolata ruptă într-un vas, se adaugă untul tăiat şi laptele. Se pun pe foc mic, amestecând continuu. Sosul se păstrează la bain-marie până la servire. Se umplu gogoşelele cu spuma de ciocolată, apoi se ornează cu sos de ciocolată.
Profiterol cu spumă de ciocolată
Pofta buna!