Profiterol delicios
PrinteazaProfiterol delicios din: faina, apa, ulei, oua, sare, ciocolata amara, lapte, zahar, unt.
Ingrediente:
Pentru choux-uri:
- 100 g făină
- 150 g apă
- 37 g ulei
- 3 ouă
- 1 vârf cuţit de sare
Pentru crema de ciocolată:
- 200 g ciocolată amară (70% cacao)
- 200 ml lapte
- 100 g zahăr
- 50 g unt
Mod de preparare:
Preparare choux-uri: amestecăm într-o crăticioară apa cu uleiul şi un vârf de cuţit de sare. Punem crăticioara pe foc până când începe să fiarbă apa, apoi adăugăm toată făina şi amestecăm repede cu o lingură de lemn.
Când aluatul devine compact şi se desprinde de pe marginile cratiţei, stingem focul şi lăsăm pasta choux să se răcească.
Când aluatul s-a răcit complet adăugăm câte un ou, pe rând, în aluat. Nu adăugăm al doilea ou decât după ce primul a fost înglobat perfect în aluat.
Aluatul final trebuie să aibă o consistenţă compactă, astfel încât choux-ul să aibă un mic moţ în partea superioară.
Cu un şpriţ de cofetărie facem mici choux-uri direct pe hârtia de copt aşezată în tava de cuptor.
Coacem choux-urile la 200°C, cuptor preîncălzit pentru 20 de minute, după care reducem temperatura la 180 °C şi le mai lăsăm 10 minute. La sfârşit întredeschidem uşa cuptorului şi le mai lăsăm aşa încă 10 minute.
După ce se răcesc, facem o mică gaură în fiecare choux şi le umplem cu frişcă cu şpriţul căruia i-am ataşat un tub subţire.
Pentru crema de ciocolată: topim ciocolata şi untul la foc mic, adăugăm laptele şi zahărul şi mai lăsăm crăticioara pe foc pentru încă 7-10 minute, având grijă să amestecăm încontinuu.
Lăsăm crema să se răcească complet, după care trecem fiecare choux prin cremă. După ce le aşezam frumos pe un platou, ornăm din loc în loc cu frişcă şi cu mici inimioare roşii din zahăr colorat.
Profiterol delicios
Pofta buna!