Profiterol cu frisca si sos de ciocolata
PrinteazaProfiterol cu frisca si sos de ciocolata din: faina, amidon, unt, oua, lapte, apa, zahar pudra, sare, ciocolata, frisca lichida, zahar vanilinat si fistic.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g făină
- 30 g amidon
- 100 g unt
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 100 ml apa
- o lingură zahăr pudră
- un praf sare
sosul de ciocolată:
- 125 g ciocolată
- 100 ml lapte
- 25 g unt
umplutură:
- 150 ml frişcă lichidă
- 50 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilinat
decor:
- fistic măcinat
Mod de preparare:
pun la fiert apa, laptele, zahărul, untul şi sarea şi după ce s-a topit untul, se trage amestecul de pe foc şi se pun amidonul şi făina dintr-odată.
amestecă energic pentru a obţine un aluat care se detaşează de pereţii vasului.
pune din nou pe foc pentru a usca aluatul, se retrage şi se lasă la răcit.
adauga apoi ouăle, amestecând după fiecare. pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici cantităţi pe o tavă unsă cu unt.
coc 25 de minute şi apoi se lasă la răcit în cuptor, cu focul stins.
Frişca şi cele două tipuri de zahar se bat şi se dau la rece. Pentru sos, se topeşte ciocolata cu laptele la bain-marie. După topire, se scoate de la bain-marie, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă bine.
Se taie gogoşelele, se umplu cu frişcă şi apoi se toarnă sosul de ciocolată peste ele. Se presară fistic măcinat.
Profiterol cu frisca si sos de ciocolata
Pofta buna!