Profiterol cu frisca si sos de ciocolata

Printeaza

Profiterol cu frisca si sos de ciocolata din: faina, amidon, unt, oua, lapte, apa, zahar pudra, sare, ciocolata, frisca lichida, zahar vanilinat si fistic.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 g făină
  • 30 g amidon
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • o lingură zahăr pudră
  • un praf sare

sosul de ciocolată:

  • 125 g ciocolată
  • 100 ml lapte
  • 25 g unt

umplutură:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilinat

decor:

  • fistic măcinat

 

Mod de preparare:

pun la fiert apa, laptele, zahărul, untul şi sarea şi după ce s-a topit untul, se trage amestecul de pe foc şi se pun amidonul şi făina dintr-odată.

amestecă energic pentru a obţine un aluat care se detaşează de pereţii vasului.

pune din nou pe foc pentru a usca aluatul, se retrage şi se lasă la răcit.

adauga  apoi ouăle, amestecând după fiecare. pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici cantităţi pe o tavă unsă cu unt.

coc 25 de minute şi apoi se lasă la răcit în cuptor, cu focul stins.

Frişca şi cele două tipuri de zahar se bat şi se dau la rece. Pentru sos, se topeşte ciocolata cu laptele la bain-marie. După topire, se scoate de la bain-marie, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă bine.

Se taie gogoşelele, se umplu cu frişcă şi apoi se toarnă sosul de ciocolată peste ele. Se presară fistic măcinat.

 

Profiterol cu frisca si sos de ciocolata

Profiterol_cu_frisca_si_sos_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.