Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou
PrinteazaO reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba.
- 85 g unt
- 100 g faina, cernute
- 3 oua, plus 3 galbenusuri
- 300 ml lapte integral
- 75 g zahar tos
- 4 linguri amidon
- 1 lingura esenta de vanilie
- 150 ml frisca lichida, plus 4 linguri
- 200 g rubarba, taiata segmente de 4 cm
- 150 g gem de rubarba
- 100 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Preincălzeşte cuptorul la semnul 7/220 C. Tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi. intr-un vas cu 200 ml apă, topeşte untul şi când aproape fierbe ia vasul deoparte şi adaugă făina şi un praf de sare.
Amestecă viguros până la omogenizare şi lasă să se răcească complet şi apoi încorporează ouăle întregi.
Pune compoziţia într-un cornet şi pune pe tăvi circa 16 grămăjoare de aluat de circa 3 cm, lăsând spaţiu între ele. Cu degetul înmuiat în apă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 20-25 de minute.
Pentru crema de ou amestecă gălbenuşurile, laptele, amidonul şi vanilia şi fierbe la foc mic, amestecând până când se îngroaşă, la vasul de pe foc, acoperă cu film şi lasă să se răcească.
Bate 150 ml frişcă lichidă până când se întăreşte; bate crema de ou şi apoi încorporează frişca; pune crema în cornet.Dă rubarba la microunde câteva minute, până când se înmoaie. Zdrobeşte cu furculiţa, scurge lichidul şi combină cu gemul
Crestează profiterolele şi umple-le cu cremă; pune deasupra cremei câte o linguriţă de rubarbă şi dă la rece până în momentul servirii. Topeşte ciocolata albă şi crema rămasă la bain-marie, lasă să se răcească 5 minute şi apoi stropeşte profiterolele.
Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou
Pofta buna!