Profiterol cu sos de fructe de padure
PrinteazaProfiterol cu sos de fructe de padure din: faina, ulei, apa, ou, sare, smântână pentru frişcă, întăritor frişcă, fructe de pădure congelate, zahar.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 80 ml ulei
- 250 ml apă
- 1 ou
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 1 plic întăritor frişcă
Pentru sos:
- 200 g fructe de pădure congelate
- 80 g zahăr
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator pui apa, sarea şi uleiul şi laşi pe foc. După ce au fiert, dai deoparte şi adaugi făina cernută.
Amesteci bine cu un tel până când nu mai sunt cocoloaşe şi aluatul se desprinde de pe pereţii recipientului.
Laşi compoziţia să se răcâască, apoi adaugi oul şi mixezi până când obţii un aluat moale. Pui cotnpoziţia într-un poş şi formezi gogoşele de mărimea unei mingi de ping-pong.
Le aşezi într-o tavă tapetată. Laşi la cuptor 20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când gogoşelele se umflă şi devin rumene.
Separat, mixezi smântână pentru frişcă, în care ai pus întăritorul, şi dai la frigider.
Pentru sos, pui fructele într-un vas mic si le lasi la foc mic, cam 10 minute amestecând continuu. Adaugi zahărul şi mai ţii pe foc în funcţie de cât îl vrei de gros.
Il laşi la rece. Scoţi gogoşelele şi aştepţi să se răcească. Le tai pe jumătate şi le umpli cu frişcă. Pudrezi cu zahăr şi serveşti cu sosul de fructe.
Profiterol cu sos de fructe de padure
Pofta buna!