Profiterol cu sos de fructe de padure

Printeaza

Profiterol cu sos de fructe de padure din: faina, ulei, apa, ou, sare, smântână pentru frişcă, întăritor frişcă, fructe de pădure congelate, zahar.

Profiterol_cu_sos_de_fructe_de_padure

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 80 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 plic întăritor frişcă

Pentru sos:

  • 200 g fructe de pădure congelate
  • 80 g zahăr

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator pui apa, sarea şi uleiul şi laşi pe foc. După ce au fiert, dai deoparte şi adaugi făina cernută.

Amesteci bine cu un tel până când nu mai sunt cocoloaşe şi alu­atul se desprinde de pe pereţii recipientului.

Laşi compozi­ţia să se răcâască, apoi adaugi oul şi mixezi până când obţii un aluat moale. Pui cotnpoziţia într-un poş şi formezi gogoşele de mărimea unei mingi de ping-pong.

Le aşezi într-o tavă tapetată. Laşi la cuptor 20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când gogoşelele se umflă şi devin rumene.

Separat, mixezi smântână pentru frişcă, în care ai pus întă­ritorul, şi dai la frigider.

Pentru sos, pui fructele într-un vas mic si le lasi la foc mic, cam 10 minute amestecând continuu. Adaugi zahărul şi mai ţii pe foc în funcţie de cât îl vrei de gros.

Il laşi la rece. Scoţi gogoşelele şi aştepţi să se răcească. Le tai pe jumătate şi le umpli cu frişcă. Pudrezi cu zahăr şi serveşti cu sosul de fructe.

Profiterol cu sos de fructe de padure

Profiterol_cu_sos_de_fructe_de_padure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.