Profiterol

Printeaza

O reteta foarte simpla de profiterol cu gogosi, inghetata de vanilie, ciocolata de mesaj, unt si 150 ml de lapte.

Ingrediente: Profiterol

  • 18 gogoşele mici
  • 1/2 kg de îngheţată de vanilie
  • 250 g de ciocolată de menaj
  • 40 g unt
  • 150 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata într-o cratiţă. Se adaugă untul bucăţele şi laptele. Se lasă să se topească la foc mic, amestecându-se spre sfârşit, pentru a se obţine un sos dens. Se fierbe în bain-marie.

Se taie gogoşelele în partea superioară. Se umplu cu îngheţata de vanilie şi se aşază pe farfurii. Se ornează cu sosul de ciocolată şi se serveşte imediat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.