Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie

Printeaza

Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie din: lapte, unt, oua, faina, sare, fragi, ingheatata de lamaie si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 100 gunt
  • 4 ouă
  • 150 g faină albă
  • un praf de sare

pentru umplutură:

  • 250 g fragi
  • 1 lingură zahăr
  • 350 g îngheţată de lămâie

Pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie: Pune laptele la fiert împreună cu untul. Când clocoteşte, toarnă faina dintr-odată şi amestecă până când compoziţia nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Ia de pe foc şi lasă să se răcorească.

Adaugă ouăle unul câte unul şi un praf de sare, amestecând continuu.

Pune aluatul obţinut într-un poş cu vârful nedantelat şi aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt grămăjoare mici.

Coace-le circa 30 de minute în cuptorul încălzit la 215° C, până când devin aurii.

Intre timp, fierbe fragii împreună cu zahărul într-o crăticioară şi lasă-i la răcit.

Scoate profiterolurile din cuptor şi lasă-le să se ră­cească. Taie-le baza şi umple-le cu îngheţată şi cu puţină compoziţie de fragi.

Presară o parte din ele cu zahăr pudra, altele cu cacao si serveste-le imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.