Profito
PrinteazaO retete delicioasa de desert – Profito din: faina, untura sau unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie, putin lapte, nuca, mere, dulceata de caise, doua tipuri de budinca (roz sau galben), cacao, ulei, margarina.
Pentru foi:
- 1 kg făină
- 3 linguri untură/unt
- 3 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 pliculeţe drojdie
- puţin lapte
- 300 g nucă”
- 5-6 mere
- 1 borcan dulceaţă de caise
Pentru cremă:
- 2 budinci roz sau galben, după preferinţă
- 2 linguri făină
- 7 linguri zahăr
- 1 I lapte
- 250 g margarină
Pentru glazură:
- 20 g zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- 4 linguri de apă fiartă
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul in urmatorul mod:
Pregăteşti un aluat din făină, unt, ouă, zahăr, bicarbonat, drojdie şi puţin lapte, pe care îl împărţi în 3 bucăţi pentru 3 foi.
Pui o foaie în tavă, o ungi cu gem de caise, apoi adaugi un strat de nucă măcinată cât un deget grosime, un strat de mere rase pe răzătoarea mare, iar apoi adaugi puţin pesmet. Deasupra aşezi a doua foaie. Coci totul la cuptor 20 de minute.
Cea de-a treia foaie, o coci pe fundul tăvii în care ai copt prăjitura, după ce ai scos-o pe aceasta din tavă, sau foloseşti o tavă similară.
Pregatesti crema in urmatorul mod:
Pui pe foc, într-o crăticioară, margarina la topit. Adaugi zahărul şi făina. Separat, prepari budinca, iar apoi o torni peste prima compoziţie (margarina topită) şi amesteci până devine groasă.
Această cremă o pui deasupra celei de a doua foi, iar deasupra aşezi a treia foaie.
Pregatesti glazura in urmatorul mod:
Amesteci toate ingredientele şi le fierbi într-o crăticioară mai mică apoi torni glazura peste cea de-a treia foaie.
Laşi prăjitura la rece timp de 1-2 ore, apoi o serveşti.
Profito
Pofta buna!