Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita, suc de portocala, ulei de masline si frunze de menta.
- 4 felii de prosciutto
- 100g de mazăre, proaspătă sau congelată
- 1 bucată de mozzarella de bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari
pentru vinegreta:
- sucul de la o jumătate de portocală
- 1 lingură ulei de măsline
- o mână frunze de mentă mărunţite, plus câteva frunze întregi pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge o tigaie. Fără a adăuga încă ulei, se frig feliile de prosciutto până se strâng şi devin crocante. Se aşază pe un prosop de bucătărie, se lasă la răcorit, se rup în bucăţi mari şi se dau deoparte.
Se fierbe mazărea într-o cratiţă cu apă şi sare două minute, până se înmoaie. Între timp, se amestecă ingredientele pentru vinegretă, se asezonează şi se dau deoparte. În cazul în care o aveţi deja preparată, nu adăugaţi menta tocată decât atunci când serviţi, deoarece îşi va pierde din culoare şi aromă.
Mazărea odată gata se scurge şi se dă sub jet de apă rece până se răcoreşte complet. Se tamponează cu un posop de bucătărie pentru a absorbi restul de apă.
Înainte de a servi, se împarte cantitatea de mozzarella în două farfurii, se presară mazăre peste şi se aşază deasupra bucăţile de prosciutto. Se stropeşte cu vinegretă şi se decorează cu frunze de mentă. Reteta preluata de aici.
Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă
Pofta buna!